Вече няма да купуваме евтини китайски дрехи, които изглеждат като оригиналите,

...
Вече няма да купуваме евтини китайски дрехи, които изглеждат като оригиналите,
Коментари Харесай

Ерата на евтините стоки от Китай е към края си


Вече няма да купуваме евтини китайски облекла, които наподобяват като оригиналите, тъй като от ден на ден младежи в Азия не желаят да работят във заводи за произвеждане на облекла и обувки, написа сайтът businessnovinite.bg.

Анализ на " Уолстрийт Джърнъл ", демонстрира, че от ден на ден млади китайци вземат решение да изоставен фабриките за облекло и най-много да се пробват да печелят пари посредством интернет или да търсят по-лесна работа в офис. Тази обстановка, несъмнено, не е от през вчерашния ден, по тази причина е забавно, че притежателите на заводите към този момент са почнали да търсят способи да задържат служащите. Например обезверени притежатели на заводи във Виетнам, Малайзия, Тайван и Китай оферират на чиновниците си безвъзмездни уроци по йога и танци, отстраниха униформите и построиха детски кътове във фабриките, тъй че служащите към този момент могат да работят и да следят децата си.
-->
Опитваме се да създадем работното пространство привлекателно за служащите, постепенно отстраняваме бариерите, слагаме повече прозорци, към този момент има повече светлина, пускаме им музика, климатиците са непрекъснато включени. Борбата за задържане на младежите е сложна, само че ние вършим всичко по силите си. Това споделя Сайед Хюсеин Хюсман, президент на Малайзийската федерация на работодателите.

Обяснението на специалистите за такава внезапна промяна е в разликата в поколенията.

„ Младото население е образовано и има достъп до интернет, откъдето се образова за трудовите права и нарушаванията от страна на работодателите. За разлика от родителите си, за които фабриките означаваха сигурна работа и излаз от бедността, милениълите и поколението Z желаят да работят при свои лични условия, търсейки по-добър баланс сред работа и персонален живот, благоприятни условия за кариерно развиване и гъвкави работни условия “, изясняват специалисти.

Голяма част от вноса у нас и на Балканите също е от Китай, като по-големите вносители пътуват персонално до Китай, където има свои сътрудници, и оттова получават артикули, които препродава на локални бутици, пазари и магазини. 

Според изследване, оповестено от Ройтерс, повече от 80% от китайските заводи имат проблеми с труда. Министерството на образованието на Китай предвижда, че до 2025 година ще има дефицит на 30 милиона служащи. Правителствени данни изясняват, че Китай ще загуби 35 милиона възрастни в трудоспособна възраст в границите на 5 години. Китай, международната фабрика за всичко и всичко, в този момент желае да се концентрира върху производството на артикули от висок клас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР